Du är vad du äter!

Ikväll klockan 20.00 är det säsongs start för DU ÄR VAD DU ÄTER
image61

Även fast vi är gourmander å inte vill bli fångade av Skipper, så är hon såå skön ju..
Å hur gott ser det inte ut när all mat de ätit den senaste veckan ligger på ett bord ??!
Ta en chipspåse elr en bakelse och sätt dig framför du är vad du äter

Ikväll:

Anna får två gigantiska blomsterflickor att blomma

De två blomsterhandlarna Jenny och Jessica i Ösmo söder om Stockholm är två bastanta tjejer som lider av extrem fetma. I säsongsstarten av Du är vad du äter ska Anna Skipper hjälpa dem att ta sig ur den onda cykeln av fettdrypande snabbmat med hjälp av magdans, promenader och vattengymnastik.
image62

//Smör-Sara


Dagens mat

Dagens rätt på Restaurang örngottet:
Lasagne al forno med parmesanost
image60
Idag såg jag å Madde fram emot en god lasagne, men madde var smart redan innan vi gick till maten sa hon till mig "förra gången var det äckligt, kommer du ihåg?" -Jag kommer ihåg
Då lixom idag var det typ 5 kilo köttfärs mellan 3 plattor. Ett sås skikt lika tunt som ozonskitet och noll tomater..

Örngottet jag tror ni kan bättre!
Å vad var det med alla små brosk bitar i köffärsen?!...
ett + är att det finns parmesan och riven ost!

Jag ger dagens mat:
++

Imorron är det jag har sett fram emot hela veckan:
Biff Black & White (béarnaise-och rödvinssås)
har skyhöga förväntningar! Fram med skeden!

v. 4

Veckans Matsedel Restaurang Örngottet

Måndag       
Köttbullar med tomatsalsa och potatis               
Falafel med dito
Potatis- och löksoppa

Tisdag       
STUDIEDAG                

Onsdag       
Chili con carne med jasminris
Chili sin carne med dito
Spenatsoppa med ägghalvor        

Torsdag       
Sprödbakad flundra med räksås och potatis
Trädgårdsmästargryta med rotmos
Mexikansk soppa    

Fredag       

Pastasallad
Vegetarisk dito
Högsbosoppa

*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar

Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.

Orientaliska tips!

Just nu e jag inne i en "orientalisk" fas. Min käre kurdiske vän har introducerat mig till "Kista Grossen" och lite orientaliska livsmedel. http://www.kistagrossen.com/
image55

Alghazaleen tea:
Ett arabiskt (?) lös te, liknar Earl Grey. Mycket prisvärt. 26:- för ett halvt kilo. (Jag blev så facinerad när jag öppnade förpackningen och det inte var som i Sverige, att man öppnar så e förpackningen halvfull, för detta paket var verkligen fyllt till bredden!)
image57
Tillaga på detta sätt: (mitt sätt)
1 tesked för varje kopp
1 hel kardemumma (krossad) för varje kopp
Mycket socker!

Tillaga på detta sätt: (Hawzhens sätt)
2 teskedar för varje kopp
2 hela kardemummor (?) för varje kopp
Inte lika mycket socker
image58
Kardemumma hel, 12:- /påse

Egyptian cucumber pickles:
Inlagda mini gurkor. När jag smakade för första gången fick jag en smärre chock, men det slutade med att jag går runt och har ett sug efter de... (Smakar INTE som svensk inlagdgurka) Påminner lite om en oliv smak. Burk på 400 gram/ 14.50:-
image59

                                                                                                   FORTSÄTTNING FÖLJER.....

// Smör-Sara

v. 5

Veckans Matsedel Restaurang Örngottet

Måndag       
Flygande Jakob med basmatiris
Vegetarisk dito
Pumpasoppa med soltorkade tomater        

Tisdag       
Fisk- och skaldjursgryta med potatis
Vintergryta med dito
Kycklingsoppa                

Onsdag       
Thai Stroganoff med saffransris
Vegetarisk dito
Soppa frutti di mare        

Torsdag       
Lasagne al forno med parmesanost
Vegetarisk dito
Minestronesoppa        

Fredag       
Biff Black & White (béarnaise-och rödvinssås)   Åh skjut mig långsamt<3
Grillade grönsaker med olivolja och balsamicovinäger       
Tropisk kall soppa        

*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar

inget om ingenting

eftersom ingen skriver här tänkte jag skriva nått! smultronmattor är goda, det var allt för mig var lite aktiva era gourmander!!!
/marabou


v. 4

Veckans Matsedel Restaurang Örngottet

Måndag       
Fisknuggets med remouladsås och potatis
Sesamnuggets med dito
Tomatsoppa med grillade grönsaker

Tisdag       
Moussaka på husets vis
Vegetarisk moussaka
Sparrissoppa

Onsdag       
Pasta med korvsås*
Pasta med quornsås
Fisksoppa med krutonger

Torsdag       
Grillad kycklingfilé med sweetchili och vitlöksris
Grillade grönsaker med aioli
Thai Röd currysoppa

Fredag       
Tacos med sting och tillbehör     Åhh MUMS!
Broccolisoppa med ricotta

*Maträtten innehåller griskött

Med reservation för eventuella ändringar

Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.

v. 3

Veckans Matsedel Restaurang Örngottet
Måndag       
Köttbullar med gräddsås och lingon
Falafel med dito
Potatis- och purjolökssoppa

Tisdag       
Gratinerad fisk under tomattäcke
Gratinerade rotfrukter med dito
Mexikansk soppa

Onsdag       
Korv Stroganoff* med ris  
Sojakorv Stroganoff med dito
Fisk- och skaldjurssoppa

Torsdag       
Kalops med rödbetor och kokt potatis
Grönsaksgryta med dito
Klar grönsakssoppa    

Fredag       
Pasta al forno
Vegetarisk pasta
Minestronesoppa

        *Maträtten innehåller griskött
        Med reservation för eventuella ändringar

Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.

Nyhetsbrev 1 V2

Nu var det riktigt riktigt riktigt längesen jag skrev i denna trevliga lilla blogg, men detta har varit på grund utav tekniska problem men nu är det nya tag som gäller=D!! Jag kan erkänna att jag misskött mitt jobb som informatör men nu är det andra bullar.

Varje vecka kommer man nu kunna läsa ett rykande färskt nyhetsbrev, där kommer man kunna finna referat (som vi lärt oss av Jonas) om våra möten, information om våra medlemmar, intagningsprov och andra trevligheter. Såhär första veckan är det svårt att komma igång så det blir ett lite kortare nyhetsbrev.

Det är nu år 2008, jag känner på mig att det kommer bli gourmandernas år och medan alla andra desperat köper gymkort som dom kommer använda en gång, lovar att sluta äta söt och fet mat och börja gå mycket mer och inte alls äta snabbmat så kan vi gourmander luta oss tillbaka och skratta åt dessa kilojägare. Vi kan ta det lugnt och bara sikta in oss på att äta så mycket god mat som möjligt. Vi kan svänga in på donken, ta en chelesis i ena handen och en glass i den andra och gå förbi SATS där svetten rinner ner för folks pannor. Misstolka mig inte nu, man ska tänka på hälsan men hallå vi har faktikst idrott 2 ggr i veckan, det får räcka! Jag vill inte se tillbaka på min ungdom och bara minnas att jag inte kunde äta goda saker och unna mig trevligheter, man måste förgylla sin vardag! Inte sant mina gourmandvänner?

Vi har inte haft något gourmand möte på länge, trots att det kommit upp förslag om detta. Vi får skärpa oss!! Vad är det för förening som inte har några möten?! Då har jag inte heller lika mycket att skriva om i nyhetsbrevet!

Lite matiga nyheter:
Sara har börjat uttyda ord som beasås ut det kurdiska språket....
Madde bakade massor i julas men allt gick inte åt...FÖROLÄMPAD!
Ät ALDRIG på Forno Romano!! Jag varnar er, dyrt och perversa kockar, fast jag erkänner det är gott=(
2008 ska bli ett sant gourmand år!!

Oh no jag måste kila nu, kontakta mig med fler matiga nyheter som kan vara med i nyhetsbrevet!

Ät mycket nu!!!!!


RSS 2.0