Du är vad du äter!
Även fast vi är gourmander å inte vill bli fångade av Skipper, så är hon såå skön ju..
Å hur gott ser det inte ut när all mat de ätit den senaste veckan ligger på ett bord ??!
Ta en chipspåse elr en bakelse och sätt dig framför du är vad du äter
Ikväll:
Anna får två gigantiska blomsterflickor att blomma
De två blomsterhandlarna Jenny och Jessica i Ösmo söder om Stockholm är två bastanta tjejer som lider av extrem fetma. I säsongsstarten av Du är vad du äter ska Anna Skipper hjälpa dem att ta sig ur den onda cykeln av fettdrypande snabbmat med hjälp av magdans, promenader och vattengymnastik.
//Smör-Sara
Dagens mat
Lasagne al forno med parmesanost
Idag såg jag å Madde fram emot en god lasagne, men madde var smart redan innan vi gick till maten sa hon till mig "förra gången var det äckligt, kommer du ihåg?" -Jag kommer ihåg
Då lixom idag var det typ 5 kilo köttfärs mellan 3 plattor. Ett sås skikt lika tunt som ozonskitet och noll tomater..
Örngottet jag tror ni kan bättre!
Å vad var det med alla små brosk bitar i köffärsen?!...
ett + är att det finns parmesan och riven ost!
Jag ger dagens mat:
++
Imorron är det jag har sett fram emot hela veckan:
Biff Black & White (béarnaise-och rödvinssås)
har skyhöga förväntningar! Fram med skeden!
v. 4
Måndag
Köttbullar med tomatsalsa och potatis
Falafel med dito
Potatis- och löksoppa
Tisdag
STUDIEDAG
Onsdag
Chili con carne med jasminris
Chili sin carne med dito
Spenatsoppa med ägghalvor
Torsdag
Sprödbakad flundra med räksås och potatis
Trädgårdsmästargryta med rotmos
Mexikansk soppa
Fredag
Pastasallad
Vegetarisk dito
Högsbosoppa
*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar
Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.
Orientaliska tips!
Alghazaleen tea:
Ett arabiskt (?) lös te, liknar Earl Grey. Mycket prisvärt. 26:- för ett halvt kilo. (Jag blev så facinerad när jag öppnade förpackningen och det inte var som i Sverige, att man öppnar så e förpackningen halvfull, för detta paket var verkligen fyllt till bredden!)
Tillaga på detta sätt: (mitt sätt)
1 tesked för varje kopp
1 hel kardemumma (krossad) för varje kopp
Mycket socker!
Tillaga på detta sätt: (Hawzhens sätt)
2 teskedar för varje kopp
2 hela kardemummor (?) för varje kopp
Inte lika mycket socker
Kardemumma hel, 12:- /påse
Egyptian cucumber pickles:
Inlagda mini gurkor. När jag smakade för första gången fick jag en smärre chock, men det slutade med att jag går runt och har ett sug efter de... (Smakar INTE som svensk inlagdgurka) Påminner lite om en oliv smak. Burk på 400 gram/ 14.50:-
FORTSÄTTNING FÖLJER.....
// Smör-Sara
v. 5
Måndag
Flygande Jakob med basmatiris
Vegetarisk dito
Pumpasoppa med soltorkade tomater
Tisdag
Fisk- och skaldjursgryta med potatis
Vintergryta med dito
Kycklingsoppa
Onsdag
Thai Stroganoff med saffransris
Vegetarisk dito
Soppa frutti di mare
Torsdag
Lasagne al forno med parmesanost
Vegetarisk dito
Minestronesoppa
Fredag
Biff Black & White (béarnaise-och rödvinssås) Åh skjut mig långsamt<3
Grillade grönsaker med olivolja och balsamicovinäger
Tropisk kall soppa
*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar
inget om ingenting
eftersom ingen skriver här tänkte jag skriva nått! smultronmattor är goda, det var allt för mig var lite aktiva era gourmander!!!
/marabou
v. 4
Måndag
Fisknuggets med remouladsås och potatis
Sesamnuggets med dito
Tomatsoppa med grillade grönsaker
Tisdag
Moussaka på husets vis
Vegetarisk moussaka
Sparrissoppa
Onsdag
Pasta med korvsås*
Pasta med quornsås
Fisksoppa med krutonger
Torsdag
Grillad kycklingfilé med sweetchili och vitlöksris
Grillade grönsaker med aioli
Thai Röd currysoppa
Fredag
Tacos med sting och tillbehör Åhh MUMS!
Broccolisoppa med ricotta
*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar
Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.
v. 3
Måndag
Köttbullar med gräddsås och lingon
Falafel med dito
Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag
Gratinerad fisk under tomattäcke
Gratinerade rotfrukter med dito
Mexikansk soppa
Onsdag
Korv Stroganoff* med ris
Sojakorv Stroganoff med dito
Fisk- och skaldjurssoppa
Torsdag
Kalops med rödbetor och kokt potatis
Grönsaksgryta med dito
Klar grönsakssoppa
Fredag
Pasta al forno
Vegetarisk pasta
Minestronesoppa
*Maträtten innehåller griskött
Med reservation för eventuella ändringar
Frukost serveras kl 07.30 -09.30 till en kostnad av 5 kronor (dock ej vid randig fm).
Kafeterian är öppen måndag - torsdag kl 09.00-15.30 och fredag kl 09.30-15.00.
Nyhetsbrev 1 V2
Nu var det riktigt riktigt riktigt längesen jag skrev i denna trevliga lilla blogg, men detta har varit på grund utav tekniska problem men nu är det nya tag som gäller=D!! Jag kan erkänna att jag misskött mitt jobb som informatör men nu är det andra bullar.
Varje vecka kommer man nu kunna läsa ett rykande färskt nyhetsbrev, där kommer man kunna finna referat (som vi lärt oss av Jonas) om våra möten, information om våra medlemmar, intagningsprov och andra trevligheter. Såhär första veckan är det svårt att komma igång så det blir ett lite kortare nyhetsbrev.
Det är nu år 2008, jag känner på mig att det kommer bli gourmandernas år och medan alla andra desperat köper gymkort som dom kommer använda en gång, lovar att sluta äta söt och fet mat och börja gå mycket mer och inte alls äta snabbmat så kan vi gourmander luta oss tillbaka och skratta åt dessa kilojägare. Vi kan ta det lugnt och bara sikta in oss på att äta så mycket god mat som möjligt. Vi kan svänga in på donken, ta en chelesis i ena handen och en glass i den andra och gå förbi SATS där svetten rinner ner för folks pannor. Misstolka mig inte nu, man ska tänka på hälsan men hallå vi har faktikst idrott 2 ggr i veckan, det får räcka! Jag vill inte se tillbaka på min ungdom och bara minnas att jag inte kunde äta goda saker och unna mig trevligheter, man måste förgylla sin vardag! Inte sant mina gourmandvänner?
Vi har inte haft något gourmand möte på länge, trots att det kommit upp förslag om detta. Vi får skärpa oss!! Vad är det för förening som inte har några möten?! Då har jag inte heller lika mycket att skriva om i nyhetsbrevet!
Lite matiga nyheter:
Sara har börjat uttyda ord som beasås ut det kurdiska språket....
Madde bakade massor i julas men allt gick inte åt...FÖROLÄMPAD!
Ät ALDRIG på Forno Romano!! Jag varnar er, dyrt och perversa kockar, fast jag erkänner det är gott=(
2008 ska bli ett sant gourmand år!!
Oh no jag måste kila nu, kontakta mig med fler matiga nyheter som kan vara med i nyhetsbrevet!
Ät mycket nu!!!!!