Kurdiska dolma

För ca. 7 personer

½ dl olja
1 dl dill
1 dl persilja (hackad)
1 tsk citron(syra)
1 tsk gurkmeja, svartpeppar och vitpeppar
1 tsk basilika
1 msk salt
1 msk tomatpuré
½ liter vatten
7 dl ris
800gr (2burkar) vindruvsblad


Gör såhär:
*Först och främst, häll lite kall vatten i en skål och lägg i riset. Och detta ska stå ett tag och bli "mjukt"(dusriset). *Samtidigt häller man oljan i kastrullen och fräser den hackade löken.
 *Efter detta häller man i vattnet och resten av ingredienserna, man blandar ihop dem. Även det "mjuka" riset skall hällas i. Man rör i hop allt. Man tar bort kastrullen direkt från spisen (det får ej koka.)
*Ta en matsked av blandningen och bred ut det på bladet. Sedan efter viker man den ordentligt, och lägger i botten av en ny kastrull. Fortsätt så- (man stoppar dom vikta bladen på varann.
*Koka på spisen.

                                   Tilllägg:
För att dolmen skall få mer smak kan man ha skivad potatis och tomat i kastrullen.

                                    Servering:
Efter ca. 30 minuter på spisen serveras det med mjukt bröd!

image35
//Risifrutti-Roshna!

Kommentarer
Postat av: Muna

Choni Choni Ouufft fett gott du får bjuda mig på det ;)

2007-11-27 @ 19:55:44
Postat av: Sara

Rosh de e väl godare än i vällingehus? :O
hehe

2007-11-27 @ 22:33:44
URL: http://saruzmadduz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0